waterinhetbuitenland.nl

Het leidingwater in Spanje is veilig om te drinken.

Tips

Het leidingwater in Spanje kan een chloorsmaak hebben. Spanjaarden maken dan ook veel gebruik van flessenwater.

Weetje

Spanje staat op de 6e plaats wat betreft watergebruik: de gemiddelde Spanjaard gebruikt zo’n 320 liter water per dag. Nederlanders doen het met 200 liter minder.

Wat is jouw ervaring met kraanwater in Spanje?

 • prima, zelfs voor de koffie! bij gebruik in vaatwasser en wasmaceehine wel een zouttablet gebruiken daar er tamelijk veel kalk in het water is.

 • Frivas

  Wij bezoeken al jaren het eiland Menorca (Balearen). Voor koffie en thee kopen we altijd flessenwater. Voor alle overige zaken gebruiken we kraanwater. Als zelfs de Spanjaarden hier flessenwater gebruiken, waarom zou ik dat dan ook niet doen?

 • Chantal Zwart

  Het kraanwater in barcelona smaakt vies, zo vies dat ik er weleens misselijk van ben geworden.
  In deze stad lekker flesjes water kopen dus.

 • Hans Stoeten

  Het kraanwater in Playa del Ingles is niet te drinken. Daarom koopt iedereen daar flessen water, dat daar dan ook bijna niets kost.

  • Bob van Slooten

   Het drinkwater in Playa del Ingles is inderdaad niet lekker. Ben daar drie keer geweest. Voor alles gewoon flessenwater, ook bij tanden poetsen! Geen problemen gehad met frisdrank uit frisdrankautomaten in het hotel. Ook koffie en thee prima daar te drinken die door het hotel verkrijgbaar is. Ben niet ziek geweest, ook niet afloop van mijn vakantie.
   Flessen water kon je aan de overkant van het hotel kopen, een hele sjouw, dat wel…

 • willem

  nou ik ben in Malgrat geweest en daar laat ik een paar min de kraan goed door lopen
  zodat het stil staande water eerst uit de leiding is dan kan je het idd wel drinken
  je moet natuurlijk niet te veel drinken , je kan een water koker mee nemen of daar kopen en dan kook je het en evt voor paar dagen in de koelkast doen he maar dan hou ik het ook niet langer dan twee dagen in de koelkast dan maak ik altijd weer nieuw aan

 • Truus.

  OP Tenerife kopen de eilendbewoners zelf ook flessenwater dus drinken doen wij niet uit de kraan verder zoals afwassen en schoonmaken is het tapwater prima hoor. tandenpoetsen eerst met kraanwater en naspoelen met een flesje water. Prima toch!!!!!

 • Elly

  Kraanwater door het Brita filter en je hebt heerlijk drinkwater en hoeft geen flessen mee te kopen

 • Ruud van Zundert

  Wij kregen het advies dat het water in Lanzarote ok was om je tanden te borstelen maar niet te drinken en kochten daarom een fles water. Desondanks dat zijn 4 van onze 6 famileden erg ziek… kotsen en diarree. Schijnt dat we last hebben van een parasiet. We hebben het doorgegeven aan het reisbureau, en de vraag die wij hebben is dit: alles dat wij wel hebben gedronken kwam uit de machines in het hotel. Is dat water wel veilig? … Ruud

  • Bruja

   Nee, dat water is gewoon kraan water, meestal tenminste. Ook de ijsklontjes.
   Alleen de klontjes, die van een fabriek komen, zijn van bronwater gemaakt.
   Spanjaarden maar ook de mensen van de eilanden koken hun eten gewoon in het kraanwater. Maar om zo te drinken of flessen water, of ze koken het en laten het afkoelen.

 • Jasper

  Het water in Spanje is prima te drinken, je moet het alleen niet “proeven” want dan merk je dat je in Nederland verwend bent.

 • Demi

  Ik ben op dit moment in spanje, alleen kraanwater genuttigd dmv tandenpoetsen en ijsklontjes in drinken en ik ben er ziek van.

 • Iris

  Tandenpoetsen is goed te doen, maar niet zo lekker om van te drinken. Heb vorig jaar grote 8l fles water gekocht.

 • Desiree

  Wij kregen in spanje het advies geen kraanwater te drinken. Dit hebben wij dan ook niet gedaan. Heb al de ziekte van crohn en stond niet op nog meer darmproblemen te wachten.

 • Anne Mensch

  Wij
  gaan regelmatig naar de Costa Blanca in Spanje, maar daar is het water
  echt niet lekker! Ze adviseren om flessen water te halen; dat doen we
  trouw, maar je sleept je een breuk eraan! Vooral in de zomer vliegt het
  water erdoor!

 • Roel08

  Half jaar in Gandia (Valencia) geweest. Het water was inderdaad niet lekker om te drinken maar voor douchen, groentes koken, afwassen etc. Prima om te gebruiken. Voor tanden poetsen en om thee en soep te maken gebruikte ik flessen water. Tip: ga voor flessen water naar supermarkt mas y mas (indien in de buurt) hier heb je 5 liter flessen voor ongeveer 50 cent en zelfs 8 liter flessen voor ongeveer 70 cent. Dit is een stuk goedkoper dan de kleinere winkels die de flessen van 1.5 liter voor prijzen tussen de 1 en 3 euro verkopen. Flessen voor 1.5 of 2 liter zijn bij mas y mas ook goedkoop te krijgen

 • Harry lentjes

  7 jaar in Spanje gewoond en nog nooit drinkwater gekocht en ook nog nooit ziek geweest een tip zet een fles kraan water geopend in de koelkast voor een dag en de chloor smaak is verdwenen.

 • Hoa

  Avond van tevoren een grote pan(nen) water op de kook brengen en nachtje laten afkoelen en daarna de ochtend in een kan of fles gieten. Je hebt gewoon lekker kraanwater en je hoeft niet elke keer liters flessen mee te zeulen.

 • Cobie zinnemers

  Smerig je kun het niet drinken omdat het naar gloort ruikt en proef

 • Patrick

  Prima water om je mee te wassen, te douchen of een heerlijk bad in te nemen. Kan zeker ook veilig gebruikt worden voor het poetsen van je tanden of je medicijnen mee in te nemen. Gebruik als drinkwater kan gewoon, maar voor de betere smaak koop je gewoon een fles of jerrycan water, kost bijna niets.

  En vooral ……genieten van je vakantie!

 • Geertje Kramer-kuipers

  we gaan het proeven, volgende week als we naar lanzarote gaan…

 • Petra Schrik van de kooij

  Ruikt inderdaad naar chloor. Wij hebben een woning daar en hebben een water zuiverende kan. Met zuiverende tabletten daarna prima te drinken.

 • A. Sluijer

  Wij gaan al een aantal jaren naar Conil de la Frontera, en wij hebben daar geen problemen met
  kraanwater gehad, er zit wel chloor in. Voor de smaak kan je wel beter flessenwater kopen. ook daar in de supermarkten net als andere boodschappen niet duur.

 • Franc Müller

  ik heb veel in Spanje rondgetrokken. Het verschilt erg per streek. In Asturië, in de kleine plaatsen krijg je heerlijk bergwater. In Barcelona smaakt het naar chloor. In Cordoba ook, in Granada is het prima te drinken. Dus altijd even testen. Daar waar bergen in de buurt zijn heb je vaak bronwater als drinkwater. Langs de kust is het vaak uit zuiveringsinstallaties en is het vaak slecht van smaak. Overigens is ook veel flessenwater in Spanje gechloreerd. Altijd even kijken op het etiket voor je flessenwater koopt.

 • Monique Elskamp

  Wij drinken altijd fleswater in Spanje. Wel spoelen/wassen we onze groentes wel met leidingwater, maar koken het in flessenwater. Na tanden poetsen spoel ik wel mijn mond met leidingwater en ook neem ik mijn medicatie gewoon met leidingwater in.

 • Pieter van Dijken

  Spanje is te gek,het water loopt me in d mond! Lekker water, zon eten het kan niet op!

 • HB

  Wij zijn terug van Menorca, we drinken daar flessenwater, en geen ijsblokjes bij een restaurant gebruikt, geen gezondheids problemen gehad

 • Maaike Oostland

  Ik heb een jaar in Spanje gewoond maar ik zou toch aanraden om flessen water te kopen. Voor tandenpoetsen, koffie of theewater is kraanwater wél prima. Maar de meeste Spanjaarden drinken fleswater water.

 • Joop Paans

  Spaans water in Gran Alicant was in 2014 echt niet om te drinken. Bruinig en smerige smaak.

  Water in La Nucia, Benidorm, San Fulgencia iets beter maar ook niet echt aan te bevelen als drinkwater. Dus niet drinken. Ik krijg ook regelmatig last van mijn ingewanden in Spanje.

  Ik woon de helft van het jaar in Spanje maar ik koop toch altijd flessen water voor tandenpoetsen, koffie of theewater.

 • ILONA LUBACH

  dat klopt
  mag je wel koken in een groter pan
  maar drinken kan heel gevaarlijk zijn daarom altijd grote flessen kopen voor als je wilt drinken
  anders wordt je heel erg ziek en je kan in het ziekenhuis belanden
  en dat wil toch niemand dan eindig je vakantie in een hel

 • Harry

  In Spanje is het water niet lekker. Jaren daar op de camping gestaan de locals drinken het daar, maar die zijn het water daar gewend. Voor koffie en thee zetten zou kunnen dan word het water eerst gekookt.Zou toch adviseren daar water te kopen , wel zo lekker en beter voor onze verwende Nederlandse ingewanden.

 • Harry

  Meer dan 40 jaar rijden wij in het voorjaar naar de Costa Blanca in Spanje. In de beginjaren kwam het wel eens voor dat het kraanwater een smaakje had en gebruikten wij regelmatig flessenwater. De waterkwaliteit is steeds beter geworden en tegenwoordig gebruiken wij nog maar heel weinig flessenwater. Bij aankomst op het logeeradres laten we de kraan wel een tijdje doorstromen omdat het vaak niet duidelijk is hoelang het water in de leidingen heeft stilgestaan. Ook moet je er rekening mee houden dat door reparaties aan het leidingnet zand en gruis met het drinkwater kan worden meegevoerd waardoor een perlator kan dichtslibben waardoor de waterstraal minder royaal naar buiten komt. Even losdraaien, schoonspoelen en hermonteren; probleem opgelost.

 • Marianne

  Het drinkwater op de camping in Zuid-Spanje in de buurt van Malaga, gebruiken we wel voor thee, koffie etc. Om te denken kopen we flessenwater. Dat vinden wij lekkerder

 • Leo

  Alleen in Calpe (bij Benidorm) ervaring: niet lekker, veel kalk en chloorsmaak. Flessenwater geadviseerd.

 • Dirk-Jan Jonkers

  Het water is zeker drinkbaar in Spanje maar heeft toch een smaakje. Dat proef ik ook in de koffie terug. Daarom gebruik ik vaak flessenwater. We hebben het in Nederland echt goed!

 • Willem Schippers.

  In Benidorm Spanje gaan we altijd flessen water halen daar betaal je ongeveer € 1,00 voor 5 liter water. Water uit de kraan kun je behoorlijk ziek worden.

  • milly

   het water overal in Spanje voldoet aan alle euro normen …ziek worden is er NIET bij maar over de smaak kun je twisten..dit volgens n ervaren reisleider.

 • Arda Heiwegen

  Heb 34 jaar in Spanje gewoond, in Sitges en daar is het water niet zoals hier op de Veluwe maar wordt steeds beter en uit mijn ervaring is dat langs de hele middellandse zeekust zo, maar zodra je land inwaards gaat is het water uit de kraan net als in NL

 • Gerard vd Zon

  Op Lanzarote is het advies: niet water uit de kraan drinken; dus gewoon veilig, niet doen. Water kopen is heel goedkoop en risicoloos.

  • jenny van den Berg

   wij kopen ook altijd water op Lanzarote maar een Duitse kennis heeft het laten keuren en de uitslag was gewoon goed niet al te lekker maar goed

 • Jeanette van Ek

  Kom al jaren in Spanje in de buurt van Benidorm, maar koop wel flessen water. Er zit inderdaad een smaakje aan het kraanwater maar dat word ook steeds minder. Voor de rest is het water goed ook voor koken.

 • Eduard Vermeulen

  Ik kom al een aantal jaren in Bilbao, Baskenland, en het water is er prima te drinken. Ook het water dat uit de “stadspompen” komt, en die zijn er heel veel, is prima te drinken.
  Er is volgens mij wel een verschil tussen het noorden en zuiden van Spanje.
  De keren dat ik in het zuiden was heb ik altijd flessenwater gebruikt zoals bijna iedereen inclusief de Spanjaarden zelf.

 • Jelle

  Er zijn in de Spaanse Pyreneeën genoeg natuurlijke bronnen met erg lekker fris water. Ook elders in Spanje (Andalusie, Cantabrie) veel bronnen waar de lokale bevolking water tapt. In de berg-dorpen zelf heeft het water vaak een bijsmaak.

 • Liesbeth

  Op de Canarische eilanden wordt gezuiverd zeewater gebruikt, dit is geen drinkwater, je kunt hier prima mee douchen maar gebruik voor het tandenpoetsen en lenzen flessenwater en je lensvloeistof dit is veiliger. Het water wordt ontkalkt is hierdoor wel heerlijk voor je haar en huid, bijna geen haarverzorgingsproducten nodig.

 • Queendorien

  Wij vinden het Spaanse drinkwater enigszins vies, maar met een Britta en of een citroentje erin, is het prima te drinken. Fijn te weten dat Vitens het water ook echt als veilig beschouwd. Bedankt!

 • Yolanda van Gelder

  Wij hebben zelf een huisje in Spanje, en gebruiken het water overal voor! Behalve voor te drinken, daar kopen we flessen water voor. We geloven niet dat je ziek wordt van het water hier, maar lekker is anders. We zijn natuurlijk ook wel verwendt met onze Nederlandse kwaliteit water! Maar we hebben ook gefilterd water en dit smaakt goed, ook voor de koffie en thee! Wij zitten in de buurt van Alicante.

 • Jan Huisman

  Wij komen al jaren op de Canarische eilanden en Zuid Spanje, altijd water uit flessen gebruikt.
  Voor koffie, thee en om te drinken.
  Kraan water zit nogal wat chloor in is ons verteld.
  Wordt met de jaren wel minder chloor, maar het blijft vies.

 • geerling

  Water n bacelona smaakt naar chloor maar is te drinken. Maar toch maar uit flessen gedronken.

 • Bernard Maassen

  Wij vieren vakanties (6 keer per jaar) in Calpe.
  Water uit de kraan is prima te drinken, komt uit de bergen, nooit geen chloorsmaak geproeft, maar omdat het zo weinig regent gebruiken we momenteel toch flessen water voor drinkwater en koffie.

 • Wyjo

  Dit jaar in l’Escala: Ik denk dat het wel te drinken is, maar het ruikt erg naar Chloor, zelfs als je je gaat douchen is die geur overheersend, dus voor de smaak maar grote plastic “Flessen” gekocht

 • Dani

  Ik ben 3 x in Barcelona geweest. Het water is prima om je tanden mee te poetsen. Het smaakt alleen anders. Zelfs voor tussendoor een slokje. Na een dag weet je niet beter.
  in tenerife is het beter. Hoewel het wel per locatie anders lijkt te smaken. We kopen bij de supermarkt een grote fles en verdelen dit over kleine flesjes. Gaat prima 🙂

 • nick vanderstroom

  Water in calpe komt inderdaad uit de bergen, is onze locatie ( vall de laguar ) water bij ons uit de kraan is bronwater, en is 100%

 • Natasha

  Het kraanwater in Spanje is inderdaad te drinken, maar smaakt niet lekker. Je kan beter flessen water in de supermarkt kopen, 8 liter flessen voor maar €0,80 per stuk!

 • Fotopacio

  Costa Blanca (Jalon vallei en omliggende regio)
  Over het algemeen is het water goed drinkbaar, wel met een chloorsmaak.

  Echter……door
  tekort aan water is er af en toe een waterverbruikverbod. (van een
  aantal uren per dag) Soms is het water ongeschikt voor consumptie. Dit
  wordt tijdig bekend gemaakt. (door gemeente) Voor Nederlanders is het
  weekblad De Week (gratis) een goede bron om op de hoogte te blijven.

 • ElSjaSer

  Wij komen ieder jaar in Spanje en ook wij kopen altijd flessen water! Gewoon een gewoonte geworden als we op vakantie gaan… Maar fijn om te weten dat vitens het veilig vindt om leidingwater te drinken in Spanje! Thanks!

 • dirk

  ben net terug uit Spanje, de Camino gelopen, het water in Spanje uit de kraan is te drinken maar heeft een duidelijke chloorsmaak.Tijdens mijn Camino heb ik meer water uit de fonteinen , wel met vermelding “potable” gedronken en deze smaken beter en geen last van mijn buik gehad.

 • A. Zweers

  Wij komen al jaren in Spanje (Altea en El Capello) halen altijd water in flessen, want er zit altijd een chloorsmaak aan het water, we koken wel met water uit de kraan. In Altea dronken we ook wel eens van het water uit een bron, de Spanjaarden haalden flessen vol op.

 • s

  Mijn dochter is na barcelona geweest met de klas.Het water was er niet te drinken. En het water uit de douche was groen van kleur.Ik ben het er nog niet mee eens dat spanje veilig drinkwater heeft.Maar vitens zegt van wel.Daar ga ik maar vanuit dan.Net zoals de meeste mensen doen, neem zelf flesjes bronwater mee uit nederland.gezondheid gaat voor alles!

 • Marga Bennie Ebbers

  Wij gaan al jaren naar Spanje. Salou-Malgrat de mar /Santa Susanna.
  In deze streek is het water niet te drinken het smaakt heel erg naar chloor.De reis organisatie waarmee wij gaan adviseert ook altijd om daar flessen water te kopen.Je kunt wel je mond ermee spoelen maar het is echt niet aan te raden om het water daar te drinken.

 • Hendrie Broekhuis

  Waren op Malorca water was niet te drinken smaakt naar cloor ook kan je er geen koffie of thee zetten. Het water was zo hard dat na een paar keer koffie zetten de machine de geest gaf dus gewoon flessen kopen

 • Marga

  Het water smaakt wat naar chloor, maar is drinkbaar! Anders geeoon flessen water kopen anders. Heerlijk land Spanje!

 • Micha

  Flessen water! Źeker voor het onzekere… Koud en schoon water kost bijna niets In Spanje. Stukken lekkerder en voorkomt ziek worden tijdens je verdiende vakantie.

 • Bellajella

  Ik heb op Ibiza het water gedronken, het wordt daar namelijk ook gewoon gefilterd. Tuurlijk smaakt het niet zoals een fris Alpen-watertje in Oostenrijk, maar je wordt er ook niet ziek van.
  Toch zou ik mensen met gevoelige darmen altijd aanraden om flessen water te drinken 😉 beter voorkomen dan genezen.

 • Marian Derksen-Stevens

  In Spanje zijn veel waterbronnen en tappunten in de verschillende dorpjes in de buurt van Allicante. Het bronwater is heerlijk fris, gezond en prima te drinken. Vele Spanjaarden tappen het bronwater in grote 5-literflessen. Vele toeristen weten inmiddels de weg naar de bronnen ook goed te vinden.

 • Dini

  Wij vinden het water in Spanje uitgesproken smerig. En Vitens kan wel zeggen dat het, ondanks de chloorsmaak, veilig is, maar ik kan me niet voorstellen dat al dat chloor gezond is voor je lijf.

 • Malou Willems

  Op Tenerife kan je het water gebruiken om iets in te koken, bijvoorbeeld rijst of aardappels maar om te drinken of voor koffie of thee gebruik ik flessenwater.

 • Gyselle

  In Málaga kun je het water prima gebruiken om je tanden te poetsen. Ik heb het niet als drinkwater gebruikt, omdat er een chloor lucht aan het water zat en alle Spanjaarden kochten zelf ook flessen water

 • Jose

  Wij halen altijd flessen water is niet zo duur. Wij zijn er niet aan gewend om uit de kraan te drinken in Spanje dus mogen de kinderen dat niet alleen tanden poetsen wel. Als ze een klein beetje water binnen krijgen is dat niet zo erg.

 • Siënna

  Ik gebruikt water in spanje dan ook alleen voor douchen en tanden poetsen. Af en toe krijg ik wel eens wat binnen maar dat smaakt dan ook niet zo super lekker. Tips: haal gewoon flessen water!

 • Emma

  Ik ga bij de supermarkt flessen halen. Bedankt voor de informatie

 • Naomi

  Kraanwater in Spanje: tandenpoetsen, prima! Drinken, beter van niet! Flessen water zijn erg goedkoop dus dat is een goed alternatief. Maar de sangría smaakt ook erg goed 😉

 • Hans Bolwerk

  HANS
  Water in Spanje is in de meeste plaatsen goed te drinken. Wel kan er een chloorsmaakje aanzitten. Om dit te voorkomen raad ik mensen aan die voor langere tijd naar Spanje gaan een filter kan me te nemen. De filter haalt vieze stofjes en ook het chloor uit het water. Je kunt er zo,n 3 liter water per dag mee filteren en de filter gaat een maand mee.

 • Lindon Mooiweer

  Ik liep vorig jaar een stuk vd kustroute van Santiago de Compostella en heb dus heel veel kraanwater gedronken onderweg! Het had een lichte chloorsmaak, waar ik even aan moest wennen, maar verder prima water!

 • Janet De Vries

  Om tanden mee te poetsen is het prima maar toch drink ik liever het water uit en fles. Ik snap ook wel dat de Spanjaarden en stuk meer water gebruiken, het is hier een stuk warmer en dus drink je snel meer en douche je langer ect.

 • MvdZ

  Als je vindt dat het het water in Spanje naar chloor smaakt, zou je het water in de VS eens moeten proeven. Dat lijkt rechtsreeks uit het zwembad te komen zoveel chloor zit erin.
  Overigens heb ik in de hele EU nog nooit problemen gehad door water uit de kraan te drinken. Volgens mij is het in de hele EU veilig. Niet overal even lekker door het chloor maar dat is iets anders.

 • Bas Ovink

  Chloor verdampt snel.

  Zet een karaf kraanwater in de koelkast en na een paar uur smaakt het net (bijna) zo lekker als ons Hollandse duinwater.

  Aan flessenwater wordt Heel Veel Geld verdient en het is slecht voor het milieu. De meeste lelijke verhalen over kraanwater zijn door de marketingbureau’s van de flessenwaterbedrijven opgeblazen.

  • Patrick Wolfert

   Ik hoop dat niemand dit advies serieus neemt.

 • Tina

  Ik vond het water in Spanje goed te drinken en zeker prima mee te koken! Ookal water in de supermarkt goedkoop is, zou ik gewoon lekker gebruik maken van de kraan, denk daarbij ook aan de plastic flessen die moeten worden gemaakt, zonde!!

 • Gerbert van Veen

  Het Spaanse kraanwater is prima te drinken. Kleine chloorsmaak maar daarmee word de legionella bacterie voorkomen. Veilig water dus.

 • Queendorien

  Net terug uit Almeria, Roquettas de Mar. Het werd ons afgeraden het water te drinken. Normaal filteren we het kraanwater door de Brita, maar het water bleef echt super vies. Niet een normale lichte chloorsmaak, maar echt vies. Het is dus echt niet okay, zelfs bij het tandenpoetsen proefde je t al. Deze ervaring hebben wij niet eerder opgedaan in andere delen van spanje hoor.

 • Amber

  De vorige keer dat we naar spanje gingen moesten we ook flessenwater drinken en alleen leidingwater te gebruiken om te gaan tandenpoetsen. We gebruikten wel het leidingwater gewoon voor koken enzo. Een beetje chloor in het water houd ook de legionella bacterie tegen.Geen van ons heeft ergens last van gehad.

 • Chielian Boerman

  Om tanden mee te poetsen is het prima maar toch drink ik liever het water uit en fles. Ik snap ook wel dat de Spanjaarden en stuk meer water gebruiken, het is hier een stuk warmer en dus drink je snel meer en douche je langer ect.
  Antwoorden

 • Léon Nederhof

  Ik gebruik het alleen voor tanden poetsen. Dat heb ik de kids ook aangeleerd. Ik blijf toch een beetje sceptisch en wil geen ziekte op lopen tijdens de zo hard nodige vakantie. Wel top deze site, nu weet je op een simpele manier hoe het er voor staat.

 • jim

  Veel steden in zuid Spanje moet zijn water uit de zee halen. Te veel toeristen,water parks en golfbanen. Inderdaad er is een nare smaak aan deze water. Noord Spanje is heel anders.Doe niet een heel land op één hoop.

 • Jeffrey de Groot

  Het water op mallorca is te drinken zonder je er last van hebt alleen is de chloorsmaak wel duidelijk aanwezig!

 • Naomi

  Ik denk dat je vooral naar het bedrijf moet luisteren waar je geboekt hebt of aan de eigenaar van je hotel/appertement die weet het denk ik toch het beste. Mijn opa is zelf een spanjaard en woont in noord spanje en die drink absoluut geen water uit te kraan.
  Daarnaast kun je het water altijd voor de zekerheid koken!

 • jos

  Helaas helaas ik was ibiza en dronk een paar glazen water maar kon er totaal niet tegen binnen 2 uur al last zo erg dat ik op bed belanden tot de andere dag mijn advies doe het niet voor de zekerheid

  • Peter

   het water op ibiza wordt hoofdzakelijk opgeslagen in eeuwenoude van steen gemaakte reservoirs die nog uit de romeinse tijd stammen.
   Vandaar dat er vaak veel zout in zit doordat die reservoirs gewoon zeewater naar binnen lekken.
   Toen ik op Ibiza woonde kookte ik zonder zout want het water was toch al zout genoeg.
   Drinkwater op Ibiza altijd kopen in de winkel. Koop het liefst Aqua Natural en geen mineraal water.

 • Patrick Wolfert

  Als de Spanjaarden zelf drinkwater in flessen kopen, zou ik dit ook maar doen. Als er een chloorsmaak aan het water zit, zit er ook chloor in. Belachelijk advies om dit drinkwater als veilig te beschouwen

 • Smo

  Het drinkwater in Spanje mag dan veilig zijn om te drinken, ik zelf drink het niet omdat er best een chloor smaak aan zit.

 • Evelien

  Beter voor een paar cent zon mega kan water halen in de winkel

 • gerrinda

  bij ons werd het verteld dat je het leidingwater niet moet drinken

 • Markos

  Had een chloor smaak, niet drinken dus!

 • Amber Kooiman

  Werd verteld dat je het water niet kon drinken. Maar dankzij deze site wist ik dat je het wel kon drinken. Echt aan te raden is het niet want het heeft wel een vieze smaak. Maar het is geen ramp dus als je het toch drinkt. Eventuele waterflesjes zijn wel bijna overal verkrijgbaar.

 • Anneke

  De lokale mensen drinken ook water uit de kraan en ik zou er zelf niet op gaan gokken.

 • Marijke

  Flesjes water zijn goedkoop en lekker. Voor thee en koffie is het kraanwater prima te doen

 • Sanne

  In Spanje gebruik ik een Brita waterfilter, chloor en andere smaakjes verdwijnen.

 • Floor van Dam

  Het water in het gebied tussen Alicante en Valencia (Spanje) was erg vies. Daarbij werd er door de locals verteld dat er iets fout was gegaan met de waterzuivering, dus dat je het op dat moment echt niet kon drinken. De grote flessen water kosten daarbij heel weinig, dus neem niet het risico. Op de markt zijn vaak hele handige pompjes te koop die je op de waterflessen kan doen. Hierdoor wordt u ook aangemoedigd om meer water te drinken, wat erg gunstig is met een plotselinge schakeling naar een warmer klimaat. Dat is dus win-win!

 • Ellen Schuijt

  Wij drinken het water in Benalmadena gewoon uit de kraan.
  Niks mis mee.

 • Via Fleur

  In veel plaatsen in Spanje komt de chloorlucht je al tegemoet zodra je de kraan opendraait. Zo smerig! Wij hebben een AQV System aan boord van onze camper (waarin we wonen). Het filtert (lees: verwijdert niet alleen chloor, medicijnresten, pesticiden en zware metalen), mineraliseert, vitaliseert en alkaliseert het water. Resultaat: ultra schoon, zacht en reukvrij water! Een echte aanrader voor een ieder die zuinig is op zijn mooie lichaam!

 • Yvonne

  Chloor in het water is echt erg ongezond. Ik zou het niet gebruiken.
  Water uit flessen zijn vaak verzurend (net als Spa blauw) en er zitten weekmakers in plastic flessen. Die wil je ook niet binnen krijgen.
  Brita filter heeft een zeer beperkte werking en na filtering (verrassend genoeg, we hebben het getest), krijg je verzuurd water.
  Wij hebben een Kangenmachine. Hierdoor drink je gewoon het beste water en ontzuur (reinig) en hydrateer je je lichaam tegelijk. Alle eigenschappen melden kan ik hier niet, maar wil je best meer vertellen.
  Altijd verzekerd van lekker water thuis en op vakantie en je hoeft nooit meer te slepen met flessen.
  Wij zijn er erg blij mee en het houdt ons gezin gezond.

  • Janny Meerstadt

   hoe test je je water uit het Britta filter?

 • lauri

  wat weten jullie over het water in spanje ik maak er een project over en alle juisten informatie is welkom

  • Janwillem

   Het komt uit de kraan

   • lauri

    thanksss

 • Cora Bakker-van Der Zon

  Ik ben vaak in Spanje, heb helaas altijd last van darmklachten, gebruik dan loperamide.

 • Henk van Surksum

  De afgelopen 5 weken op de camping gestaan in Mont Roig (Cambrils Spanje) Geen problemen gehad met het water is prima te drinken, wel iets chloorsmaakje maar is minimaal. Als je zuivere koffie of thee wil kun je water uit de flessen gebruiken.

 • Marianne

  Wij komen al jaren in Spanje. Salou
  Het water komt uit de Ebro ,en is prima te drinken .
  Nog nooit ziet geweest.

 • Marcello van Damme

  Op Mallorca kun je het water drinken ,maar de chloorsmaak is niet lekker….wel tanden poetsen en de mond spoelen met als voordeel dat je na een paar weken zichtbaar wittere tanden hebt

 • Leon Boits

  In de provincie Murcia, aan de Costa Blanca is de beste oplossing om flessenwater te kopen, omdat men het kraanwater geregeld chloreerd en zelfs door gebruik van een Brita filter, ruikt het nog en heeft een vieze smaak

  • Gram Matica

   …chloreert (persoonsvorm, geen voltooid deelwoord)

 • Ferdinand van den Bergen

  Ik heb 1x naar Santiago gelopen en 1x gefietst, ik heb water uit de kraan gedronken en nergens last van gehad

 • Paranormaal Centrum Dilan

  Spanje is heel groot maar in het algemeen ik zal niet aanraadden
  water drinken uit de kraan.

  Mijn familie in Barcelona kopen grote 5 liter flessen water
  om er van te drinken en o.a. Koffie zetten.

  Op zich je kan de tanden putsend maar uit de kraan drinken kan
  darmen problemen veroorzaken door juist o.a. chloor.

 • Dick Zoeteweij

  Op Gran Canaria is het bocht..voor de rest ook niet echt lekker, maar geen problemen gehad. Slechter dan Frankrijk

 • Ron Simons

  wij zijn al naar Mallorca geweest en komt het water uit een bron die wel goed te drinken is en goed smaakt

 • Henny Bomans

  Toen wij in de jaren 70 voor het eerst in Spanje (in de omgeving van Almeria) kwamen vertelde onze NL reisleidster ons het volgende : het water was te drinken, ze deed het zelf ook, maar ze adviseerde ons om het niet te doen. Het water was n.l. anders van samenstelling (o.a. meer kalk) waardoor we maag- en darmstoornissen konden krijgen. Onze verblijfstijd was te kort om er aan te wennen. Omgekeerd had zij hetzelfde probleem als ze in Nederland aankwam. Ze adviseerde ons dus water uit de fles.

 • Manon Robert

  Manon Robert
  Ik ga al 20 jaar ieder jaar naar Spanje en krijg altijd last van mijn darmen als ik het water uit de kraan drink. Ik neem een Britta waterfilter kan mee en dan heb ik prima water. Scheelt een hoop gesleep met flessen.

 • Femke

  Gechloreerd water na het tappen even een paar minuten laten stil staan. Het chloor zakt dan voor een groot deel naar beneden. Het onderste deel dan uiteraard weggooien. Deze tip kreeg ik van het franse waterleiding bedrijf (op het platteland).

  • Shuku

   Werkt dit ook als je water uit een fles drinkt, of moet je dan iedere zoveel slokken het water opnieuw stil laten staan?

 • Fabienne

  het water is (tegenwoordig) overal prima…over smaak (en gevoelige darmen tja) valt te twisten…maar je krijgt er NIETS van.

 • Hans

  Ik ga al jaren naar Spanje. Water door de Britta, smaakt goed en nooit last van gehad.

 • Leo

  Canarische eilanden is ook Spanje…. daar wordt ecjt aanbevolen water uit de fles te drinken….

 • Albert

  Wij zitten in spanje. Ik heb een minislokje kraanwater op de camping genomen om mijn medicijnen in te nemen en kreeg meteen darmkrampen. De hele nacht last.

 • Hans

  In Spanje wordt het niet aanbevolen om water uit de kraan te drinken. Het risico op bacteriën is te hoog. Het drinkwater in Spanje is niet te vergelijken met Nederland.
  Gewoon flessen kopen . 5 ltr fles bij Mercadona kost 44 euro cent. En het slepen valt heus wel mee.

 • Elly Euverman

  Ik heb een maand door Noord Spanje gelopen op weg naar Santiago. Altijd kraanwater gedronken. Nooit last gehad.

 • Marcel

  In Australië geleerd waar ze ook veel kraanwater met chloor hebben: ’s Avonds en leeg flesje met kraanwater vullen en met de DOP ERAF in de koelkast zetten. Het chloor verdampt ’s nachts en de volgende ochtend heerlijk fris water uit de kraan zonder chloor.

 • María Garal

  How misleading!! You set an exclamation mark in Spain and introduce the section questioning Spain together with Turkey and then when you click is the same information that in Italy (with a green check!). Please check relevant data from drinking water reports from EU! Water is Spain is safe and the only difference is maybe in taste because more chlorine is used while in NL you use more fluoride, for example! Do not mislead people. Why is your red exclamation for??

  • Eric

   In the Netherlands tapwater is not fluorised, don’t tell lies.

   • Maria

    De Nederlandse overheid heeft voor veel chemische stoffen en mineralen vastgesteld hoeveel ervan in het water mag voorkomen. Voor fluor is dat 1,1 mg per liter. Aangezien die hoeveelheid al in het Nederlands drinkwater zit, hoeven ze geen fluor meer toe te voegen aan het water. Als u echter de aanbevolen 2 liter water per dag drinkt, krijgt u ruim 2 mg fluor per dag binnen en dat is meer dan twee keer als het maximum dat een volledig gezond lichaam aankan. So I am not lying, sorry, but your water has fluor…as in so many other EU countries. Is not per definition bad…Actually in 2011 tandarts in the Netherlands asked for more fluor in the water to prevent caries… Search the Volkskrant….