waterinhetbuitenland.nl

Over waterinhetbuitenland.nl

Deze website is ontwikkeld door Vitens, het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. Vitens voorziet 5,7 miljoen klanten elke dag opnieuw van schoon, lekker en veilig drinkwater. Met bijna 1.400 medewerkers, 93 productielocaties en een distributienetwerk van zo’n 49.500 kilometer zorgt Vitens jaarlijks voor 337 miljoen kubieke meter kraanwater in de provincies Flevoland, Friesland, Gelderland, Utrecht en Overijssel.

 

De kennis die we binnen Vitens hebben opgebouwd over het winnen, zuiveren en vervoeren van goed drinkwater is waardevol. Deze kennis delen we bijvoorbeeld via deze website. Maar we zenden ook onze eigen mensen uit om elders in de wereld hun expertise te delen met anderen.

 

Water for life

We willen dat iedereen over drinkwater van topkwaliteit kan beschikken. Ongeacht waar je bent of waar je woont. Daarom plaatsen we samen met stichting Join the Pipe tappunten in de openbare ruimte. Bijvoorbeeld op een marktplein of een treinstation. Voor elk geplaatst tappunt gaat er een donatie naar drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden die Vitens via Water for Life uitvoert.

 

Water for Life maakt zich sterk voor schoon water en sanitaire voorzieningen in landen waar dat niet vanzelfsprekend is. En dat is hard nodig: zo’n 1 miljard mensen over de gehele wereld hebben geen toegang tot schoon en veilig drinkwater. En 2,4 miljard mensen kunnen geen gebruik maken van sanitaire voorzieningen zoals toiletten.

 

Water for Life is een initiatief van drinkwaterbedrijven Vitens en Evides Waterbedrijf. Samen verbeteren deze bedrijven de drinkwatervoorzieningen in ontwikkelingslanden. Help ons helpen. Ga naar www.waterforlife.nl, lees over onze projecten en word donateur.

 

Disclaimer

 

De informatie op deze website betreft de algemene informatie van de kwaliteit van het drinkwater per land, en is bedoeld voor Nederlanders die het buitenland bezoeken. In sommige landen raden wij het drinken van kraanwater af, terwijl de lokale bevolking het wel drinkt. Dit heeft te maken met bacteriën waar Nederlanders maag- en darmklachten van kunnen krijgen, maar waar de lokale bevolking immuun voor is. De kwaliteit van het drinkwater kan in landen verschillen per regio. Ook kan de kwaliteit van het drinkwater in het distributieproces beïnvloed worden. Deze informatie is dan ook geen drinkadvies.

Vitens heeft deze website op basis van verschillende bronnen* samengesteld en ontwikkeld, maar kan niet garanderen dat de informatie volledig, juist of actueel is. Vitens kan dan ook niet aansprakelijk gesteld worden voor de schade die mogelijk wordt opgelopen door de informatie op deze website.

Met het gebruik van deze website geeft u aan deze disclaimer te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan.

 

*